Sculptrice met een passie voor steen.

In 2005 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het bewerken van steen. Op zoek naar mijn eigen ontwikkeling heb ik les gehad van een aantal beeldhouwers met ieder een andere discipline.

Tijdens mijn verdere autodidactische groei, doch met de begeleiding van een aantal beeldhouwers en kunstenaars waar ik gelukkig altijd op terug kan vallen met vragen, is mijn eigen stijl en vormgeving ontstaan.

Regelmatig werk ik in Pietrasanta, Toscana, Italië. In de studio van de familie Antognazzi word ik bijgestaan door Ugo en Umberto Antognazzi. Daar heb ik heel veel geleerd, gezien en interessante mensen ontmoet.

Door het bezoeken van vele tentoonstellingen en galeries. Het bijwonen van lezingen en mijzelf te verdiepen in literatuur heb ik veel geleerd en ontdekt. Door deze studies is mede mijn eigen stijl ontwikkeld. Eindeloos bepaalde technieken proberen maken dat deze eigen worden en de uitdagingen steeds groter. Ronde vormen zijn mijn uitgangspunt ook al probeer ik soms iets anders, ze komen altijd terug voordat ik een beeld perfect vind.

De barca a vela (zeilboten) zijn een combinatie van steen en glas. De opdracht was om een zeilboot te maken, maar hoe maak je een zeil van steen? De transparantie en kleur van het glas geven een perfecte combinatie met de hardheid van de steen.

Het geven van workshops zorgt ervoor dat ik blijf leren door het oplossen van knelpunten in het werk van mijn cursisten. Ieder werkstuk heb ik beleefd en in mijn hoofd gevormd, alsof het mijn eigen kunstwerk betrof. Een beeld moet ik hebben gevisualiseerd in mijn verbeelding wil ik het kunnen maken of een cursist erin kunnen begeleiden.